Публічна служба відкриває нові можливості для молоді

  Прагнете змінити життя України на краще, подбати про власне майбутнє в квітучій державі, – тоді на вас чекають в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування.

  Таким був лейтмотив установчої зустрічі студентів випускних курсів  університетів Чернігова з, яка відбулась 10 березня в Чернігівському центрі підвищення кваліфікації кадрів. Спілкування представників владних структур області з молодими людьми традиційно відбувається перед початком навчання за програмою «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи».

У вступному слові директор Центру Володимир Бойко відзначив, що сьогодні, зважаючи на активні процеси децентралізації, існує певна конкуренція за професійні кадри між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Водночас значно зросли можливості об’єднаних територіальних громад щодо залучення молодих професіоналів.

  Олексій Хоменко, начальник управління по роботі з персоналом апарату Чернігівської облдержадміністрації, ознайомив студентів зі структурою та основними функціями місцевого органу виконавчої влади. Він порадив молодим знайти своє покликання, визначити ту сферу, де молода людина зможе себе найкраще проявити, а відтак − брати участь у конкурсах на посади в органах влади та перемагати в них. 

  Про переваги щодо реалізації амбіцій та сподівань молодих професіоналів саме в органах місцевого самоврядування розповіла Олександра Негода − заступник начальника організаційного відділу виконавчого апарату Чернігівської обласної ради. Вона наголосила, що енергійна, креативна та цілеспрямована молодь може знайти себе не лише в столиці, а й у невеличкому містечку або селі, наповнивши його активним життям.

  Заступник начальника Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби в місті Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Ірина Галайко зауважила, що служба в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування є хорошим початком для кар’єри молодого спеціаліста, розповіла про порядок і особливості проходження нинішньої програми навчання.

Учасники минулорічних студентських програм поділились враженнями від навчань, наповнених конкретикою та практичним змістом, а також від цікавих екскурсій та спілкувань у Верховній Раді, Національному агентстві України з питань державної служби. Вони побажали своїм колегам максимально використати два навчальні тижні для отримання нового досвіду та практичних знань.

  Студенти склали мотиваційний лист та пройшли тестування на предмет знання основоположних законів України. Зарезультатами їх оцінювання буде сформована група учасників, яка через три тижні  прийде в Центр на навчанні та подальше стажування у владних структурах.

  Час оприлюднення: 10 березня 2020 року

 Виконавець: Левченко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676 052