Вчимося залучати інвестиції для розвитку громади

  Одна з найголовніших проблем об’єднаних територіальних громад – пошук фінансових ресурсів для здійснення проєктів і програм місцевого розвитку. Саме інвестиції в розвиток економічного потенціалу, відновлення або ж створення підприємств на території громади забезпечать її майбутнє. Та  як залучати інвестиції в часи, коли економісти говорять про кризу?

 Про це розмірковували спеціалісти апаратів райдержадміністрацій, виконавчих апаратів районних рад, міст обласного значення, об’єднаних територіальних громад і сільські голови, які зібрались на навчання за спеціальною короткостроковою програмою «Залучення інвестицій для розвитку громад» до Чернігівського центру підвищення кваліфікації.

  Почали спілкування з експрес-презентацій можливостей своїх громад, які можуть зацікавити потенційного інвестора. Виявилось, що їх не так вже і мало.

  Під час дискусій і практичних занять, які проводив директор Агенції регіонального розвитку Чернігівської області Сергій Хоботня, слухачі з’ясовували причини, щовпливають на інвестиційний клімат території, які маркетингові інструменти  для залучення інвестицій можна використати, як правильно розробити інвестиційний паспорт громади, як знайти інвестора та здійснювати його супровід і обслуговування. При цьому Сергій Хоботня акцентував увагу на пошуку саме вітчизняного або навіть місцевого інвестора, який вкладатиме ресурси в розвиток громади у часи економічної кризи.

  Учасники зустрічі мали нагоду отримати відповіді на актуальні питання, що виникають при зміні цільового призначення земельних ділянок та інші, пов’язані із втіленням інвестиційних проєктів.

 

Час оприлюднення: 12 березня 2020 р.

Виконавець: Левченко Н.

конт. тел.: (0462) 676-052

Громади Чернігівщини отримують підтримку щодо управління людськими ресурсами

 Що зазвичай розуміється під «службою персоналу» в органі місцевого самоврядування? Для багатьох це традиційний «кадровик», який оформлює прийняття/звільнення на роботу, веде особові справи, трудові книжки, рахує стаж тощо. Але в умовах децентралізації на порядок денний вийшли питання ефективності органів місцевого самоврядування та забезпечення фахового рівня працівників. Служби персоналу стають ключовою ланкою в організації управління людськими ресурсами та належної реалізації повноважень. І це не лише просування по службі, а й систематична робота з планування людських ресурсів, вивчення та забезпечення потреб у підвищенні професійного рівня.
Саме про організацію діяльності служб персоналу в такому форматі йдеться під час навчання за спеціальною короткостроковою програмою «Сучасні інструменти управління людськими ресурсами в органах місцевого самоврядування». Його проводить 11 – 12 березня Чернігівський центр підвищення кваліфікації спільно з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» для керівників та спеціалістів служб персоналу органів місцевого самоврядування.

 Учасників навчання привітали Олексій Хоменко, начальник Управління по роботі з персоналом Чернігівської облдержадміністрації, Олена Зубок, керуюча справами виконавчого апарату Чернігівської обласної ради, Андрій Гук, менеджер Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» та Володимир Бойко, директор Центру. Наголошувалось на необхідності докорінної зміни у роботі кадрових підрозділів, які мають перетворитися на служби персоналу, які застосовують сучасні інструменти людських ресурсів.

  Спілкування розпочалось з дискусії про законодавчі та організаційні засади управління людськими ресурсами в органах місцевого самоврядування України. Далі обговорюватимуться питання організаційної структури та штатного розпису, прийняття та просування, переведення державних службовців на службу в орган місцевого самоврядування.
Учасники навчання вже висловили позитивні враження від жвавої дискусії з харизматичним і кваліфікованим тренером Школи управління людськими ресурсами Програми Ради Європи Наталією Гнидюк, яка надала професійні рекомендації щодо актуальних практичних питань, пов’язаних із виборними посадовими особами та посадою в.о. старости, складанням та застосуванням посадових інструкцій, обрахування стажу служби в органах місцевого самоврядування.

  Були висловлені побажання щодо важливості організації навчання за програмами підвищення кваліфікації представників органів місцевого самоврядування з урахуванням інструментарію Радою Європи.

   Час оприлюднення: 12 березня 2020 року

Виконавець: Левченко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676 052