Громади Чернігівщини вивчають зміни до публічних закупівель

  Без масок, але з дотриманням дистанції, ‒ в таких умовах, з огляду на обставини, в Чернігівському центрі підвищення кваліфікації 24 березня проходив семінар «Правові та практичні аспекти здійснення публічних закупівель». В дистанційній формі. Це ініціатива Носівської ОТГ, підтримана колегами з Бобровиці, Мрина, Макіївки та Плисок.

  Обговорюються зміни, які очікують фахівців у сфері публічних закупівель після набуття чинності 19 квітня 2020 р. нової редакції Закону, а також здійснення заходів, спрямованих на  боротьбу з пандемією COVID-19. Йшлося, зокрема, про планування проведення процедур закупівель; організацію та порядок проведення відкритих торгів. Учасники навчання отримали інформацію щодо здійснення спрощеної закупівлі та торгів з обмеженою участю, використання електронного каталогу, застосування поняття «аномальна низька ціна», можливостей передбачати альтернативні критерії оцінки та ін.

  Слухачів цікавили такі питання: чи може бути секретар тенд ерного комітету одночасно й уповноваженою особою та як йому можна доплатити за роботу; чи відносяться угоди за цивільно-правовими договорами до випадків, коли не треба застосувати публічні закупівлі; чи обов’язкова ПКД у випадку поточного ремонту; як уникнути вимог виробників проходження технічного огляду придбаної техніки на визначених ними підприємствах; як і де можна зробити електронний підпис службовця (а не приватної особи), чи дійсно після 20 квітня треба оприлюднювати звіти від 1 грн.

  Увага учасників навчання акцентується на посиленні відповідальності у галузі публічних закупівель, впровадження нових електронних інструментів, а також штрафів.

      Наступний подібний семінар проводитиметься 27 березня – за ініціативою Городнянської ОТГ.

     Час оприлюднення: 24 березня 2020 р.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: 676-052