Городня та Сновськ – про новації в публічних закупівлях 28 учасників зібрав другий семінар «Правові та практичні аспекти здійснення публічних закупівель», що проводиться для ОТГ Чернігівської області Центром підвищення кваліфікації. В ньому взяли участь фахівці Городнянської та Сновської громад.
Йшлося про ключові положення нової редакції Закону України «Про публічні закупівлі», планування закупівель та застосування спрощеної процедури, особливості відкритих торгів.
Учасників навчання цікавили такі питання: чи може секретар тендерного комітету бути відповідальною за проведення спрощених закупівель; чи може уповноважена особа бути членом (секретарем) тендерного комітету; чи можна положення про уповноважену особу затвердити наказом керівника – без сесії ради; навіщо уповноваженій особі писати протокол, якщо вона одноосібно приймає рішення; ким затверджується план закупівель, в разі відсутності уповноваженої особи; чи енергосервіс включає в себе виготовлення енергопаспорту та деякі інші.
Проводив навчання регіональний консультант із бюджетних питань РВ АМУ Микола Силенко. Наступний подібний семінар – 31 березня. Цього разу за ініціативою Семенівської ОТГ.
Територіальні громади та райдержадміністрації, які також бажають провести аналогічний семінар у себе, просимо повідомити до меседжеру офіційної сторінки Центру на facebook.