Про публічні закупівлях – для ОТГ півночі Чернігівщини Семенівська, Новгород-Сіверська, Коропська, Корюківська, Сосницька, Тупичівська, Вихвостівська, Холминська ОТГ взяли участь у вебінарі «Правові та практичні аспекти здійснення публічних закупівель». Це третє таке навчання, що проводилося Чернігівським центром підвищення кваліфікації. Йшлося про ключові положення нової редакції Закону України «Про публічні закупівлі», в т.ч. – в умовах карантину (останні проголосовані народними депутатами напередодні). Розглядалися також питання застосування спрощеної процедури закупівлі та процедур відкритих торгів.
Серед питань, що задавалися учасники навчання: якою статтею вищезазначеного Закону передбачена межа 50 тис. – це річна сума чи сума договору; якщо збільшується сума призначень на товар, за яком оприлюднений звіт про укладений договір (35 тис.), то як внести зміни до річного плану (є один постачальник); чи потрібна тендерна документація за спрощеної закупівлі; хто складає річний план (зміни) після 19.04.2020; за спрощеної закупівлі – можна вказувати конкретну марку, чи необхідно писати технічні характеристики та зазначати – або еквівалент; якщо є тендерний комітет та відомо, що всі закупівлі проводитимуться через відкриті торги й переговорну процедуру – чи потрібно вводити уповноважену особу; якщо не відбулась спрощена закупівля чи необхідно писати протокол про відміну закупівлі…
Проводили навчання консультант у сфері публічних закупівель Зінаїда Рубан та регіональний консультант із бюджетних питань РВ АМУ Микола Силенко. Наступний подібний семінар – 2 квітня.
Територіальні громади та райдержадміністрації, які також бажають провести аналогічний семінар у себе, просимо повідомити до меседжеру офіційної сторінки Центру на facebook.