Про новації в публічних закупівлях та COVID-19

Тринадцять ОТГ Чернігівщини взяли участь у четвертому з серії дистанційних семінарів «Правові та практичні аспекти здійснення публічних закупівель», які проводить Центр підвищення кваліфікації. Йдеться про Добрянську, Новобілоуську, Михайло-Коцюбинську, Кіптівську, Понорницьку, Деснянську, Малодівицьку, Линовицьку, Лосинівську, Любецьку, Парафіївську, Батуринську, Олишівську, Гончарівська, Киїнська громади. Крім традиційної програми (новації, що застосовуватимуться з 20 квітня цього року) розглядалися також питання реалізації Порядку проведення закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) на території України.
Учасників навчання цікавили такі питання: чи може бути уповноважена особа одночасно також секретарем тендерного комітету; чи можна покласти обов’язки з проведенню спрощених процедур на одного з членів тендерного комітету; чи 19 квітня необхідно створювати новий річний план або продовжувати попередній; чи можна річний план просто об`єднати з додатком; чи може депутат селищної ради, який не працює в штаті сільської ради, бути в складі тендерного комітету; постанова № 268 не передбачає посаду уповноваженої особи – як її правильно назвати; чи потрібно для спрощеної закупівлі, крім оголошення, виставляти протоколи та тендерну документацію; чи нові зміни стосуються лише тих закупівель, що здійснюватимуться після 19 квітня; під час закупівлі пального щомісячно змінюється ціна чи потрібно щомісяця робити додаткову угоду та оприлюднювати зміни.
Проводили навчання консультант у сфері публічних закупівель Зінаїда Рубан та регіональний консультант із бюджетних питань РВ АМУ Микола Силенко. Наступний подібний семінар – 8 квітня.
Територіальні громади та райдержадміністрації, які також бажають провести аналогічний семінар у себе, просимо повідомити до меседжеру офіційної сторінки Центру на facebook.