Публічні закупівлі: новації законодавства та COVID-19

  Чернігівський регіональний центр підвищення кваліфікації продовжує знайомство з новаціями у сфері публічних закупівель в рамках дистанційного навчання «Правові та практичні аспекти здійснення публічних закупівель». Сьогодні до участі у спілкуванні долучилися Ніжинська, Куликівська, Борзнянська, Талалаївська, Козелецька громади, Бахмацька міська рада та райдержадміністрація.

   Висвітлювалися зміни в новій редакції Закону щодо організації закупівельної діяльності замовника; проведення процедури відкритих торгів, застосування спрощеної закупівлі та оскарження закупівель. В цьому контексті йшлося про здійснення закупівель, визначених Порядком проведення закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) на території України.

  Питання від учасників зустрічі стосувалися головним чином розмежування положень старої та нової редакції Закону при плануванні закупівель; здійснення процедур закупівель теплової та електричної енергії (чи проводиться спрощена закупівля на теплову енергію, закупівля енергоносіїв у монополістів тощо); яким чином здійснювати закупівлю продуктів харчування (єдина закупка чи розділяти за лотами) та ін. Водночас говорилося про посилення відповідальності в цій сфері та впровадження нових електронних інструментів.

Проводили навчання консультант у сфері публічних закупівель Зінаїда Рубан та регіональний консультант із бюджетних питань РВ АМУ Микола Силенко.

 Наступний, заключний семінар відбудеться 15 квітня. А отже, територіальним громадам та райдержадміністраціям, які бажають взяти участь, радимо звернутися до Центру через мессенджер офіційної сторінки на Facebook.

    Час оприлюднення: 8 квітня 2020 р.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: 676-052