Дистанційно про електронний документообіг та надання адміністративних послуг

Чи можна електронний документообіг здійснювати дистанційно? Що необхідно для його запровадження? Як працюватимуть старостати за таких умов? Чи є механізм проведення сесії ради дистанційно, який дозволяє визнавати її рішення легітимними? Чи існує в Україні практика дистанційного надання адміністративних послуг? Такі та інші питання задавали учасники семінару «Запровадження системи електронного документообігу в органах державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, віддаленого надання адміністративних послуг», що проводився Чернігівським центром підвищення кваліфікації для Борзнянська, Городнянської, Корюківської, Мринської, Новобасаньскої, Сосницької, Плисківської ОТГ.
Виствітлювалися такі питання: «Електронний документообіг як складова системи “Електронного урядування”», «Етапи проходження документів в системі електронного документообігу TDoc-2.0», «Практичні аспекти запровадження системи електронного документообігу в роботі органів місцевого самоврядування», «Можливості віддаленого надання адміністратвиних послуг та співпраці ЦНАПів області».
Проводили навчання Олександр Клименок – начальник відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату Чернігівської облдержадміністрації, Юрій Стальніченко – секретар Менської міської ради, Ігор Кот – завідувач сектору комп’ютерного забезпечення та супроводження електронних сервісів, управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради.
Наступний подібний семінар – 17 квітня.
Територіальні громади та райдержадміністрації, які також бажають провести аналогічний семінар у себе, просимо повідомити до меседжеру офіційної сторінки Центру на facebook або на його e-mail