Публічні закупівлі: новий Закон – нові правила

  Вступ в дію нової редакції Закону викликає численні запитання в головних розпорядників бюджетних коштів щодо планування, організації та проведення процедур закупівель, укладання договорів та багатьох інших ньюансів. Саме тому Центр підвищення кваліфікації на численні прохання фахівців зі сфери публічних закупівель 29 квітня провів чергове дистанційне навчання «Правові та практичні аспекти здійснення публічних закупівель». До спілкування в режимі онлайн долучилися представники структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад.

    Фахівці у сфері закупівель дізналися про:

  • ключові положення нової редакції Закону України “Про публічні закупівлі”;
  • планування закупівель та організація закупівельної діяльності замовника;
  • новації у переговорній процедурі закупівлі;
  • застосування спрощеної закупівлі (алгоритм проведення, розміщення оголошення, реєстрація договору та публікація звітів);
  • порядок організації та проведення відкритих торгів;
  • новації підготовки тендерної документації та оскарження закупівель;
  • особливості проведення закупівель товарів, робіт і послуг в умовах карантину;
  • відповідальність у сфері закупівель.

  Учасники зустрічі поставили низку  щодо видів процедур та розміру сум закупівель, які можуть здійснювати тендерний комітет або уповноважена особа; умов закупівель товарів та послуг у монополістів; внесення змін до річного плану закупівель та його оприлюднення; чи може фахівець з публічних закупівель здійснювати закупівлі до 50 тис. грн.; як змінився пакет документів на допорогову закупівлю до 50 тис. грн.; як правильно розробляти план закупівель за умов часткового надходження кошторисних призначень тощо. Також вони отримали практичні роз’яснення щодо форм подачі повідомлення про намір укласти договір; оголошення про проведення спрощеної процедури закупівлі; підготовки тендерної документації; оскарження закупівель та інші поради на прикладах конкретних процедур закупівель, які проводяться на даний момент.

 Час оприлюднення: 29 квітня 2020 р.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: 676-052