Публічні закупівлі по-новому: що і як купувати?

   З 19 квітня набрала чинності нова редакція Закону України “Про публічні закупівлі”. Запроваджено суттєві зміни до організації закупівельної діяльності замовників, планування та проведення процедур закупівель, посилено відповідальність за порушення у сфері  публічних закупівель. Cаме тому Центр підвищення кваліфікації  5 травня провів восьме дистанційне навчання «Правові та практичні аспекти здійснення публічних закупівель». Цільова аудиторія – представники структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування. Всього підключилися близько 57 учасників.

    Експерти вебінару детально зупинилися на:

  • ключових положеннях нової редакції Закону;
  • плануванні закупівель та організації закупівельної діяльності замовника;
  • новаціях у переговорній процедурі закупівлі;
  • застосуванні спрощеної закупівлі (алгоритм проведення, розміщення оголошення, реєстрація договору та публікація звітів);
  • порядку організації та проведення відкритих торгів;
  • особливостях проведення закупівель товарів, робіт і послуг в умовах карантину.

  Від учасників навчання пролунали питання стосовно того, чи потрібно  учасникам ставити КЕП на своїй пропозиції по спрощеній закупівлі; чи здійснюється реєстрація договорів на закупівлю, які укладаються для виконання бюджетних програм; хто має затверджувати план на допорогові закупівлі; чи потрібно для тендерного комітету, який завершує старі процедури та розпочинає нові, затверджувати в новій редакції його склад та положення про нього; як діяти в ситуаціях з договорами на телекомунікаційні послуги, укладеними в 2016 – 2018 рр. Наостанок вони отримали низку роз’яснень щодо призначення уповноваженої особи; застосування процедур для закупівель конкретних видів товарів та послуг (зокрема, для боротьби з COVID-19); реєстрації договорів; змісту та оформлення тендерної документації.

    Час оприлюднення: 5 травня 2020 р.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: 676-052