Сьогодні розпочали навчання керівники та спеціалісти служб у справах дітей

          Навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Основні напрями діяльності органів місцевої влади щодо захисту прав та законних інтересів дітей» триватиме п’ять днів в онлайн режимі за допомогою комунікаційної платформи 3СХ.

  У перший день з представниками  служб у справах дітей виконкомів рад об’єднаних територіальних громад, міст обласного значення, райдержадміністрацій, Деснянської,  Новозаводської районних у м. Чернігові рад працювали начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько; регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини  у Чернігівській області Ірина Жмака та заступник начальника Служби у справах дітей облдержадміністрації Юлія Олифіренко.

Учасники навчання обговорили актуальні питання захисту прав дітей в умовах запровадженого карантину, порядок розв’язання спорів між батьками щодо виховання та місця проживання дітей, а таклж діяльність служб у справах дітей у сфері профілактики дитячої безоглядності, безпритульності.

Навчання в такому режимі триватиме до 25 травня 2020 р. Далі учасників навчання чекають онлайн зустрічі з представниками Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції,  Служби у справах дітей облдержадміністрації, Головного управління Національної поліції України у Чернігівській області, громадської організації МАРТ, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та інших фахівців.

Час оприлюднення: 19 травня 2020 р.

Виконавець: Коваленко Н.

конт. тел.: 676-052