КНИГИ ІВАНА РОЗПУТЕНКА

Що залишається після людини, коли вона назавжди йде від нас – вочевидь пам`ять, справи, думки, до яких ми час від часу звертаємося. Тоді кажуть – він/вона надалі з нами. У вересні минулого року не стало Івана Розпутенка – знаного науковця в царині державного управління (доктор наук, професор), багаторічного керівника Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України, громадського діяча.

Днями Чернігівський центр підвищення кваліфікації отримав подарунок від його дружини, Ніни Василенко, – книги Івана Васильовича, за що Центр дуже вдячний. Серед них – кілька видань попередніх років із промовистими назвами: «Український конфуз», «Державне будівництво “по-українські”», «Український “Challenge:”», «Вижиття українців: Суч.Дер.Пол.». Автор не соромився в публічних оцінках та завжди залишався дуже критичною людиною – в незалежності від посад та політичної кон`юктури. При цьому – патріотом України до останньої краплі своєї крові та подиху. За оцінкою, висловленою особисто Богданом Гаврилишином, Іван Розпутенко зробив чималий особистий внесок у результати референдуму за незалежність України 1 грудня 1991 р. – це він був автором знаменитих листівок (тогочасної інфографіки), де популярно пояснювалося якими ресурсами володіла Україна. Як вона ними розпорядилася – читайте в статтях Івана.

Серед отриманої літератури – двотомник «Іван Розпутенко. Вибране», що вийшов друком вже цього року коштом родини. Це висококласна публіцистика різних років, скомпонована за тематичними ознаками: роздуми, геостратегія, альтернативна історія, духовність і культура, історія і сучасність, геоекономіка, глобалізація, небезпека, суспільство. Дзеркало громадянської позиції Івана Розпутенка – людини з емоційною, щирою вдачею, цінностями та самовідданістю справі, якій служив: Україні.

Тож запрошуємо до читання та роздумів.

Час оприлюднення: 1 червня 2020 р.

Виконавець: Бойко В.

конт. тел.: 676-052