Актуальні питання соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Хоча з часу Чорнобильської катастрофи пройшло 34 роки, питання соціального захисту населення, яке постраждало від її наслідків, не втрачає своєї актуальності. Нагальні питання, що стосуються різних аспектів соціального захисту цієї вразливої категорії громадян, розглядались під час навчання за короткостроковою програмою «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», яке провів Центр підвищення кваліфікації спільно з Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації. Семінар зібрав спеціалістів райдержадміністрацій, міських рад, Деснянської та Новозаводської районних у м. Чернігові рад, що виконують функції соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також представників об’єднаних територіальних громад.

Спеціалісти відділу у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Управління у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи та учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил надавали роз’яснення щодо змін у законодавстві та практичних аспектів підготовки документів на розгляд комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

 Учасники зустрічі окреслили проблеми, які виникають сьогодні у забезпеченні зазначеної категорії громадян ліками, санаторно-курортним лікуванням та оздоровленням, Як завжди, на порядку денному стоїть питання надання пільг та компенсацій, у тому числі з організації харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

Під час вебінару розглядалися особливості процедури заміни посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, категорії 1 та учасникам ліквідації інших ядерних аварій; стан виконання реалізації заходів по соціальному захисту населення, яке постраждало внаслідок Чорнобильської катастрофи. Акцентувалась увага на важливості співпраці з громадськими організаціями з метою покращення соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Час оприлюднення: 11 червня 2020 року
Виконавець: Левченко Н.
конт. тел.: (0462) 676 052