Внутрішній туризм: можливості та виклики для громад

  Чи може стати туристична та рекреаційна сфера прибутковою для об’єднаних територіальних громад? Це риторичне питання з’ясовували сьогодні учасники вебінару «Децентралізація та туризм: як громадам використати наявний туристично-рекреаційний потенціал», який провів Чернігівський регіональний центр підвищення кваліфікації спільно з представниками Чернігівського обласного туристично-інформаційного центру. Спеціалісти райдержадміністрацій, міських рад та рад об’єднаних територіальних громад долучились до дискусій стосовно розвитку туристично-рекреаційної діяльності.

 Відкриваючи зустріч, професор кафедри історії України Ніжинськогодержавного університету ім. Гоголя Сергій Лепявко, звернув увагу слухачів на значний потенціал та унікальні можливості Чернігівської області у цій сфері.

 Керівник Обласного туристично-інформаційного центру Тетяна Коржинська і адміністратор Обласного туристичного сайту Діана Багрицька обговорили з учасниками вебінару питання виявлення і використання туристично-рекреаційного потенціалу території, створення туристичного продукту, промоції громади на ринку туристично-рекреаційних послуг.

  Своїм багатим досвідом створення та успішного розвитку екотуристичних об’єктів поділилась Тамара Собецька — власниця екосадиби «На деревне у дедушки» (с. Олешня Ріпкинського району).

  Про досвід діяльності «Менщина Туристична», пошук ідей, цікаві підходи до розвитку туризму у громаді, маленькі секрети та цікаві «фішки» в організації туристичних подій розповідала Вікторія Неруш, керівник апарату Менської райдержадміністрації.

 Віталій Крутий, директор Менського краєзнавчого музею, зацікавив слухачів неординарними підходами до використання історико-культурної спадщини, топоніміки, автентичних традицій, місцевих легенд і переказів, незвичайних об’єктів та привабливих локацій, створення місцевих «магнітів» для привернення уваги туристів. Наголосив на важливості співпраці з місцевою владою та бізнесом.

  Про чарівливість регіонального природи «Беремицьке», скарби його флори та фауни, перспективи розвитку і цікаві події, що там відбуваються і привертають увагу туристів, розповів менеджер з  розвитку парку Ростислав Полушвайко.

  Завершував зустріч Володимир Пилипенко – відомий екскурсовод, доцент кафедри археології, етнології та туристично-краєзнавчої роботи Національного Університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка. Він наголосив, що головна проблема не в тому, ЩО показати туристу, – а ЯК показати! Людина завжди сподівається побачити щось цікаве і хороше. Поради «практикуючого» екскурсовода, сподіваємося, стануть у нагоді всім учасникам вебінару.

 

Час оприлюднення: 19 червня 2020 року
Виконавець: Левченко Н.
конт. тел.: (0462) 676 052