Ведемо документацію за новою Інструкцією з діловодства

  про це йшлося 07 серпня 2020 р. в Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації кадрів під час навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації “Правові підстави та організаційні засади  регулювання участі державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування в державному управлінні: новели українського законодавства”.

  Учасниками другого заняття за цією програмою стали державні службовці департаментів обласної державної адміністрації: фінансів; екології та природних ресурсів; соціального захисту населення; Служби у справах дітей.

   Під час навчання Олена Рижко начальник загального відділу апарату облдержадміністрації детально ознайомила слухачів семінару з основними нормативними документами, які забезпечують організацію діловодства в апараті та структурних підрозділах обласної державної адміністрації; загальними вимогами до створення управлінських документів; основними видами розпорядчих документів та їх оформлення. Пані Олена розповіла також про основні нововведення, що відбулися у новій Інструкції з діловодства, відповіла на запитання, які цікавили присутніх щодо правильного документування управлінської інформації, організації діловодства та ін.

    У ході вебінару Петро Підгайний заступник директора центру роз’яснив учасникам навчання основні зміни у новій редакції українського правопису, яка набрала чинності з 3 червня 2019 року. Саме з цього моменту рекомендовано застосовувати норми та правила нової редакції правопису в усіх сферах суспільного життя, зокрема, в офіційно-діловому стилі мовлення. Особливу увагу було звернуто на нові правила писемного та усного мовлення.

 Навчання здійснювалося в режимі реального часу за допомогою комунікаційної системи 3СХ.

   Час оприлюднення: 08 серпня 2020 року
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052

  Які основні вимоги щодо документування управлінської інформації та організації роботи з документами? –

    з’ясовували  на другому занятті за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації “Правові підстави та організаційні засади  регулювання участі державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування в державному управлінні: новели українського законодавства” в Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації кадрів 06 серпня 2020 р.

  Навчання за цією програмою було проведено для державних службовців департаментів обласної державної адміністрації: культури і туризму, національностей та релігій; з питань цивільного захисту та оборонної роботи; сім’ї, молоді та спорту; управлінь: освіти і науки; охорони здоров’я та здійснювалося в режимі реального часу за допомогою комунікаційної системи 3СХ.

   Під час візуалізованої лекції-бесіди були розглянуті питання щодо загальних вимог створення документів, реєстрації та індексації та проходження службових документів. За словами експертки навчання начальника загального відділу апарату облдержадміністрації Олени Рижко, саме у цих двох напрямах, зазвичай, допускається найбільше помилок.

  Щодо загальних вимог до створення документів, то тут розглянули й пояснили майже всі суперечливі моменти. Наприклад, яким кеглем та шрифтом повинен бути створений текст, розмір полів, як правильно проставляти дати, які допускаються скорочення, як правильно писати прізвища тощо.

  Як відомо, від 3 червня 2019 року набула чинності нова редакція «Українського правопису». Будь-яке нововведення потребує супроводу фахівців. Правописні зміни не виняток. Тому другий блок вебінару стосувався основних змін у новій редакції “Українського правопису”. Про  застосування правописних норм під час підготовки нормативно-правових актів та організаційно-розпорядчих документів органів виконавчої влади йшлося у виступі Петра Підгайного заступника директора центру.

 

Час оприлюднення: 07 серпня 2020 року
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052