Професійне навчання для посадовців місцевого самоврядування

  10 серпня в Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації розпочалось навчання за загальною професійною  (сертифікатною) програмою підвищення кваліфікації для вперше призначених на посади в органах місцевого самоврядування. Учасники навчання – спеціалісти апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад, міст обласного та районного значення, виконавчих апаратів районних рад.

  В перший день учасники навчання обговорили питання, що стосувалися сутності, особливостей прояву та шляхів подолання корупції як суспільного соціально-політичного явища, а також корупційних ризиків в діяльності публічних службовців та засад запобігання корупційним правопорушенням. Про це йшлося у візуалізованій лекції-бесіді Вячеслава Пузирного – доцента кафедри трудового права та права соціального забезпечення Навчально-наукового інституту права та соціальних технологій Національного університету «Чернігівська політехніка», доктора юридичних наук, професора.

  Під час семінару, актуальними для посадовців були питання, щодо організації діяльності виконавчого комітету  ради: структури виконавчого органу ради; регламенту та планування роботи органу місцевого самоврядування; підготовки та проведення засідань виконкому та сесій;  роботи постійних депутатських комісій. Про це розповідала Олександра Негода – заступник начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради.

  Про застосування технологій електронного урядування: електронного документообігу, електронного цифрового підпису, електронних послуг розповів Олександр Клименок – начальник відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату облдержадміністрації, магістр державної служби.

  Крім цього упродовж тижня передбачається розгляд тем стосовно традицій публічного управління в Україні та правових засад публічного управління та адміністрування в Україні; організації прийому громадян, проведення переговорів, офіційних зустрічей, засідань, нарад; застосування земельного законодавства в діяльності органу місцевого самоврядування: організації ефективного управління і розпорядження комунальним майном; забезпечення відкритості та прозорості органів публічного управління та організації взаємодії з громадськістю; формування електронного офісу, збору, обробки та візуалізації інформації, підготовка презентації; реалізації повноважень та обов’язків органів місцевого самоврядування щодо створення умов безпечного середовища; налагодження взаємодії органів місцевого самоврядування з населенням та поліцією для протидії злочинності, підтримання суспільної безпеки і порядку.

  У ході вебінару публічним посадовцям розкажуть про службу в органах місцевого самоврядування як публічно-правовий інститут та різновид управлінської діяльності, напрями реформування публічної служби та професійний розвиток персоналу тощо.

  Перша сесія триватиме тиждень та здійснюватиметься в режимі реального часу за допомогою комунікаційної системи 3СХ, далі – навчання буде в режимі відкладеного часу за допомогою платформи Moodle.

  

Час оприлюднення: 11 серпня 2020 року
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052

Вибори-2020 за новими правилами

Чернігівський центр підвищення кваліфікації продовжує серію онлайн-навчань “Виборче законодавство та його застосування” для представників громад Чернігівщини.

Говоримо про основні зміни правил виборчого процесу, календар виборів, партизацію громад, гендерну квоту, грошові застави, політичний піар та роль старост у даних процесах.

“Вперше за історію незалежної України виборче законодавство змінено менше, ніж за 100 днів до виборів,” – зазначає Олександра Дем’яненко, викладачка Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Відтак, прийняті зміни потребують експертних роз’яснень.

Отриману інформацію представники ОТГ зможуть застосувати на практиці під час виборчої кампанії та, безпосередньо, місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.