Професійне навчання для посадовців місцевого самоврядування

  10 серпня в Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації розпочалось навчання за загальною професійною  (сертифікатною) програмою підвищення кваліфікації для вперше призначених на посади в органах місцевого самоврядування. Учасники навчання – спеціалісти апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад, міст обласного та районного значення, виконавчих апаратів районних рад.

  В перший день учасники навчання обговорили питання, що стосувалися сутності, особливостей прояву та шляхів подолання корупції як суспільного соціально-політичного явища, а також корупційних ризиків в діяльності публічних службовців та засад запобігання корупційним правопорушенням. Про це йшлося у візуалізованій лекції-бесіді Вячеслава Пузирного – доцента кафедри трудового права та права соціального забезпечення Навчально-наукового інституту права та соціальних технологій Національного університету «Чернігівська політехніка», доктора юридичних наук, професора.

  Під час семінару, актуальними для посадовців були питання, щодо організації діяльності виконавчого комітету  ради: структури виконавчого органу ради; регламенту та планування роботи органу місцевого самоврядування; підготовки та проведення засідань виконкому та сесій;  роботи постійних депутатських комісій. Про це розповідала Олександра Негода – заступник начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради.

  Про застосування технологій електронного урядування: електронного документообігу, електронного цифрового підпису, електронних послуг розповів Олександр Клименок – начальник відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату облдержадміністрації, магістр державної служби.

  Крім цього упродовж тижня передбачається розгляд тем стосовно традицій публічного управління в Україні та правових засад публічного управління та адміністрування в Україні; організації прийому громадян, проведення переговорів, офіційних зустрічей, засідань, нарад; застосування земельного законодавства в діяльності органу місцевого самоврядування: організації ефективного управління і розпорядження комунальним майном; забезпечення відкритості та прозорості органів публічного управління та організації взаємодії з громадськістю; формування електронного офісу, збору, обробки та візуалізації інформації, підготовка презентації; реалізації повноважень та обов’язків органів місцевого самоврядування щодо створення умов безпечного середовища; налагодження взаємодії органів місцевого самоврядування з населенням та поліцією для протидії злочинності, підтримання суспільної безпеки і порядку.

  У ході вебінару публічним посадовцям розкажуть про службу в органах місцевого самоврядування як публічно-правовий інститут та різновид управлінської діяльності, напрями реформування публічної служби та професійний розвиток персоналу тощо.

  Перша сесія триватиме тиждень та здійснюватиметься в режимі реального часу за допомогою комунікаційної системи 3СХ, далі – навчання буде в режимі відкладеного часу за допомогою платформи Moodle.

  

Час оприлюднення: 11 серпня 2020 року
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052