Окремі аспекти якісного менеджменту персоналу на публічній службі

обговорювали 26 серпня 2020 р. під час другого заняття за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації “Управління персоналом в органах державної виконавчої влади” в Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації кадрів для начальників відділів (завідувачів секторів) управління персоналом структурних підрозділів обласної державної адміністрації, апарату районних державних адміністрацій, на яких покладено обов’язки щодо здійснення кадрової роботи.

Під час відкриття навчання Володимир Бойко директор Центру, кандидат історичних наук, зокрема, сказав, що на процес упорядкованості проходження публічної служби значний вплив має кадрова політика, що реалізується шляхом застосування сучасних кадрових технологій і механізмів в умовах зростаючої відповідальності кадрових служб. Її пріоритетами має стати формування ефективного механізму підбору кадрового складу публічних службовців і роботи з ними; підвищення престижу публічної служби й авторитету публічних службовців; удосконалення програм підготовки і професійного розвитку кадрів тощо.

У ході навчання Марина Захарченко заступник начальника управління по роботі з персоналом – начальник відділу проходження державної служби апарату обласної державної адміністрації, магістр державної служби акцентувала увагу посадовців на  особливостях управління персоналом в обласній та районних державних адміністраціях; новелах в організації проходження державної служби;  актуальних питаннях прийняття на державну службу (конкурси, проведення перевірок).

Під час вебінару посадовців цікавили питання стосовно того, чи потрібно затверджувати завдання із ключовими показниками результативності для контракту; якщо є довідка про очищення, чи потрібно повторно запускати процедуру “очищення” при укладанні контракту; чи можна внести зміни до індивідуальної програми з урахуванням наявних тем підвищення кваліфікації; внесення результатів навчання до особових справ тощо.

Навчання за цією програмою здійснювалося в режимі реального часу за допомогою комунікаційної системи 3СХ.

Час оприлюднення: 26 серпня 2020 року
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052

Про основи партисипативного стратегічного планування

Про основи партисипативного стратегічного планування говорили представники ОТГ Чернігівщини, які ще не розробили стратегію розвитку, у п’ятницю 25 серпня.

Про те, що таке партисипативне стратегічне планування і чим воно відрізняється від звичайного стратегічного планування, розповідав учасникам Володимир Бойко, директор Чернігівського центру підвищення кваліфікації.

Під час заняття учасники обговорили нормативно-правову базу, методику стратегічного планування, рекомендовану для ОТГ Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Також слухачі розглянули методологію розробки стратегій розвитку громад: питання організації роботи, проведення SWOT-аналізу та формування SWOT-матриці, формування плану заходів із реалізації й особливості проведення громадського обговорення та ухвалення стратегії.

«Суть стратегічного управління полягає у внесенні, через вплив на баланс зовнішніх та внутрішніх сил, необхідних стійких змін до системи та її оточення, що призводить до «повороту» траєкторії в потрібному напрямку», – зазначив Володимир Бойко.