Особливості відповідальності за вчинення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень

обговорили під час навчання 02 вересня 20202 р. за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Забезпечення ефективності та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування». Захід організований Центром підвищення кваліфікації для працівників апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад, міст обласного значення, райдержадміністрацій, апарату, структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

Під час візуалізованої лекції-бесіди Вячеслав Пузирний – професор кафедри трудового права, адміністративного права та процесу Навчально-наукового інституту права та соціальних технологій Національного університету “Чернігівська політехніка”, доктор юридичних наук разом з учасниками семінару обговорили історичний ракурс корупції та міжнародний досвід протидії їй та запобігання, отримали роз’яснення щодо причин сучасного рівня корупції в Україні та заходами системної боротьби з корупцією в Україні та світі тощо

Крім цього, Іван Вересоцький – головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції апарату обласної державної адміністрації надав пояснення стосовно того, як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України, які існують заходи для усунення причин та умов, що призводять до вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією. Слухачі семінару отримали обґрунтовані відповіді на численні запитання.

 

Час оприлюднення: 02 вересня 2020 р.

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: 676- 052