Практичні аспекти проходження державної служби

Про це йшлося 09 вересня 2020 р. в Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації кадрів під час навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації “Правові підстави та організаційні засади  регулювання участі державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування в державному управлінні: новели українського законодавства”.

Учасниками третього заняття за цією програмою стали державні службовці департаментів обласної державної адміністрації: фінансів; екології та природних ресурсів; соціального захисту населення; Служби у справах дітей.

         Ірина Галайко – заступник начальника Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаський областях ознайомила посадовців з основними новелами проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення проходження державної служби від 26.06.2020 р. № 3748. Було зосереджено увагу слухачів на процедурі призначення  особи на вакантну посаду в  умовах карантину та на алгоритмі призначення на посади державної служби шляхом укладання контракту тощо.

         Усі учасники семінару отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 09 вересня 2020 року
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052

Антикорупційне законодавство для працівників територіальних підрозділів Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області

         В рамках співпраці з Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернігівській області, Чернігівський регіональний центр підвищення кваліфікації 9 вересня розпочав навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Запобігання корупції та забезпечення доброчесності в органах Пенсійного фонду України».

         Посадовці навчатимуться в дистанційному режимі протягом трьох  днів та обговорять правові та практичні аспекти антикорупційного законодавства:

  • Особливості відповідальності за вчинення корупційних правопорушень;
  • Права та гарантії захисту викривача згідно Закону України «Про запобігання корупції»;
  • Особливості заповнення декларації;
  • Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів;
  • Психологічні засади запобігання корупційним правопорушенням на державній службі;
  • Застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю.

 

Час оприлюднення: 09 вересня 2020 року
Виконавець: Коваленко Н.
конт. тел.: (0462) 676 052

Окремі питання регулювання публічної служби

обговорюватимуть під час навчання з 09 по 15 вересня 2020 р. за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Правові та практичні аспекти діяльності державного службовця Регіонального сервісного центру Головного сервісного центру МВС в Чернігівській області».  Цільова аудиторія: державні службовці категорій “Б” та “В” Регіонального сервісного центру Головного сервісного центру МВС в Чернігівській області (філія ГЦС МВС). Навчання проводить Чернігівський регіональний центр підвищення кваліфікації в режимі реального часу за допомогою комунікаційної системи 3СХ.

         У перший день навчання Ірина Галайко – заступник начальника Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаський областях ознайомила посадовців з практичними аспектами Закону України «Про державну службу» та методикою оцінювання службової діяльності державних службовців. Крім цього Ірина Анатоліївна здійснила аналіз практичного застосування принципу професіо­на­лізму на державній службі в Україні, висвітлила зв’язок професіоналізму з професійно-посадовим розвитком службовця, його посадовим зростанням, службовою кар’єрою як проявами складових державної кадрової політики. Також було обґрунтовано необхідність розроблен­ня механізму затребуваності професіоналізму в державному управлінні, планування кар’єри та модернізації кадрових служб у сфері державного управління.

У ході вебінару Петро Підгайний заступник директора центру роз’яснив учасникам навчання основні зміни у новій редакції українського правопису, яка набрала чинності з 3 червня 2019 року. Саме з цього моменту рекомендовано застосовувати норми та правила нової редакції правопису в усіх сферах суспільного життя, зокрема, в офіційно-діловому стилі мовлення. Особливу увагу було звернуто на нові правила писемного та усного мовлення тощо.

         Під час навчання також передбачається розгляд питань, що стосуються:

         – сучасного антикорупційного законодавства України;

         – електронного урядування в інформаційному суспільстві та нормативно-правовового забезпечення впровадження електронного урядування;

         – планування роботи та робочого часу посадовця;

         – факторів та профілактики професійного вигоряння працівника публічної служби;

         – етичних вимог до діяльності посадовця;

         – невербальної комунікації в діловому спілкуванні;

         – управління особистою ефективністю;

         – культури усного та писемного ділового мовлення.

         Після проходження підсумкового комп’ютерного тестування усі учасники навчання отримають сертифікати  про підвищення кваліфікації.

 

 

Час оприлюднення: 09 вересня 2020 року
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052