Формування бюджетних запитів для формування місцевих бюджетів

       Про особливості формування проектів місцевих бюджетів та бюджетних запитів на 2021 рік та комплексне впровадження у бюджетному процесі ІАС “LOGICA” йшлося під час онлайн навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації, проведеного Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 22 вересня 2020 року. Цей семінар планувалося провести для головних бухгалтерів структурних підрозділів облдержадміністрації, бухгалтерів апарату райдержадміністрацій, але зареєструвались на навчання значно більша кількість  учасників. Даний семінар викликав зацікавленість у працівників Департаменту фінансів, із них слухачами стали понад 30 осіб.

          Розпочала вебінар Світлана Сергіївна Суслова – начальник управління фінансів соціально-культурної сфери та органів влади Департаменту фінансів облдержадміністрації. Саме вона ознайомила слухачів із особливостями формування проектів місцевих бюджетів та бюджетних запитів на 2021 рік.

           В навчанні взяли участь два розробники  інформаційно-програмних комплексів – аналітично інформаційних систем для роботи на рівні фінансових органів місцевого рівня, головних розпорядників коштів, розпорядників нижчого рівня –   Виноградов Сергій Анатолійович – директор ТОВ «Неоком ХХI» та Блюма Олексій Валерійович – директор ПП «Інформаційно-аналітичний центр комп’ютерних фінансових технологій «Фінтех-Черкаси».

          На питаннях про практичні аспекти ведення бухгалтерського обліку зупинилася Ольховик Анжела Миколаївна – начальник відділу фінансового забезпечення – головний бухгалтер апарату облдержадміністрації, а про типові помилки у веденні фінансово-господарської діяльності розповіла Єфименко Тетяна Миколаївна – представник Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області.

Навчання за цією програмою здійснювалося в режимі реального часу за допомогою комунікаційної системи 3СХ.

            Подібний семінар пройде 23 вересня 2020 року для головних бухгалтерів апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад, структурних підрозділів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад

Час оприлюднення: 22 вересня 2020 року.

Виконавець: Карпенко Т.К.

конт. тел.: (0462) 676 052