Соціально-правовий захист дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах та залишились без піклування батьків

17 листопада відбулося навчання з теми «Соціально-правовий захист дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах та залишились без піклування батьків», організоване Чернігівським центром підвищення кваліфікації спільно зі Службою у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації.

Актуальні питання діяльності служб у справах дітей в умовах реформ висвітлила Олифіренко Юлія Іванівна, заступник начальника Служби у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації – начальник відділу соціального захисту та профілактичної роботи.

Про порядок передачі особових справ дітей підоблікових категорій від служб у справах дітей  районних державних адміністрацій до служб у справах дітей виконавчих органів рад об’єднаних територіальних громад розповіла Руденок Наталія Миколаївна, головний спеціаліст відділу соціального захисту та профілактичної роботи Служби у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації.

Марчук Ірина Петрівна, директор Департаменту соціальної політики Чернігівської міської ради, повідомила учасникам навчання основні аспекти надання державної соціальної допомоги сім’ям з дітьми, багатодітним родинам та одиноким матерям та розповіла про зміни в чинному законодавстві щодо державних виплат сім`ям з дітьми у разі зарахування дитини на цілодобове перебування до інтернатного закладу.

Про взаємодію закладів освіти та служб у справах дітей щодо реагування на випадки булінгу у дитячому середовищі вела мову методист навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Лісовецька Ірина Миколаївна.

Вебінар завершився дистанційним засіданням «за круглим столом» на тему «Безпека дітей у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах», у якому взяли участь представники Служби у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації, Обласного центру соціальних служб, відділу ювенальної превенції УПД ГУНП України в Чернігівській області, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей.