Про екологічну складову розвитку територій говорили фахівці ОТГ, РДА, відповідальні за екологічні питання та розроблення документів державного планування

     Про екологічну складову розвитку територій говорили фахівці ОТГ, РДА, відповідальні за екологічні питання та розроблення документів державного планування.
     Про практичні аспекти процедури оцінки впливу на довкілля та головні тези здійснення стратегічної екологічної оцінки розповіла Валентина Ганжа, начальник відділу оцінки впливу на довкілля Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.
     В свою чергу, Віталіна Синіговець, начальник управління заповідної справи та природних ресурсів Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА, наголосила на головних особливостях охорони та використання природно-заповідних територій. 
     Про найбільш гострі екологічні питання, які постають перед громадами, розповів Юрій Карпенко, завідувач кафедри екології та охорони природи Національного університету “Чернігівський колегіум” ім. Т.Шевченка. Окрім того, Юрій вказав на наявні можливості територіальних громад у вирішенні екологічних проблем.