Державна політика у сфері освіти: реалізація на місцях

Навчання з питань реалізації державної політики у галузі освіти проведений Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів та Управлінням освіти і науки обласної державної адміністрації 16 грудня 2020 р. Учасники ‒ начальники відділів освіти територіальних громад та райдержадміністрацій.

У відкритті навчання взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Загайний, начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький та директор Центру Володимир Бойко.  

Учасники заходу обговорили актуальні питання:

  • Розвиток освітньої галузі Чернігівщини в умовах пандемії. Реалії та виклики.
  • Створення опорних шкіл – пріоритетний напрям у підвищенні якості освіти.
  • Стан матеріально-технічного забезпечення закладів освіти області.
  • Посилення протипожежного та техногенного захисту об’єктів сфери освіти, безпеки життєдіяльності під час освітнього процесу та в канікулярний час.
  • Про питання організації безпечності харчування в закладах освіти.
  • Особливості здійснення закупівель у сфері організації харчування у закладах освіти.

Навчання проходило в дистанційній формі, за допомогою комунікаційної  платформи 3CX.

Час оприлюднення: 16 грудня 2020 р.

Виконавець: Коваленко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

16 грудня розпочалось навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації  «Лідерство та планування кар’єри посадовця» для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування. Це вже друга група у ІІ півріччі,

Протягом двох днів учасники заходу опрацьовуватимуть теми:

  • Лідерство як соціально-психологічний феномен. Сутність лідерства та його основні ознаки.
  • Мотивація та цілепокладання – інструменти розвитку лідерства.
  • Комунікативна компетентність лідера.
  • Лідерство та командоутворення.
  • Тайм-менеджмент як механізм розвитку лідерських якостей посадовця.
  • Особливості планування і розвитку кар’єри.

Навчання проходить в дистанційній формі, за допомогою платформи 3CX.

фЯ

Реорганізація територіальних громад: повноваження, майно, кошти

    Зміни в адміністративно-територіальному устрої, яким чином проводиться процедура реорганізації територіальних громад та пов’язаний з цим обсяг повноважень голів та виконавчих структур новосформованих рад, питання правонаступництва щодо нерухомого майна розглядалися на під час дистанційного навчання «Заходи з реорганізації територіальних громад». Вебінар проведений Центром підвищення кваліфікації 15 грудня  для голів,  працівників апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад Чернігівської області.

   Обговорювався порядок реорганізації органів місцевого самоврядування як юридичних осіб публічного права на базовому та субрегіональному рівнях відповідно із положеннями ЗУ «Про місцеве самоврядування» (пункти 61 та 62). Мова йшла про припинення повноважень повноважень голів розформованих територіальних громад та повноваження їхніх виконавчих комітетів, виконання бюджетів, поводження із залишками бюджетних коштів та борговими зобов’язаннями. Також обговорені фінансові аспекти реорганізації територіальних громад та районних рад, зокрема щодо розмежування повноважень між базовим та районним рівнем відповідно до змін до Бюджетного кодексу.

    Учасники навчання дізналися про переваги, які громади отримують від участі в приватизаційних процесах. Висвітлювалися особливості приватизації об’єктів нерухомого майна, зокрема державної власності. Представникам  громад порадили не втратити такі об’єкти, отримавши тим самим додаткові ресурси для свого розвитку.

Час оприлюднення: 16 грудня 2020 р.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.:  (0462) 676-052