Управління людськими ресурсами: особливості перехідного періоду

    За останні півроку в місцевому самоврядуванні України відбулися суттєві зміни, пов’язані передусім з реорганізацією органів місцевого самоврядування (ОМС), утворенням у їхньому складі обов’язкових структурних підрозділів чи призначення уповноважених осіб. Відповідно нові завдання отримують працівники служб персоналу, від діяльності яких значною мірою залежатиме ефективність прийнятих кадрових рішень та побудова структури органу місцевого самоврядування в цілому.

   Саме на допомогу фахівцям з управління персоналом спрямоване онлайн-навчання «Сучасні інструменти управління людськими ресурсами в органах місцевого самоврядування», яке Центр підвищення кваліфікації проводить 22 ‒ 24 лютого за підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні».

  Під час першої онлайн-сесії, яка проходила 22 лютого, експерт Школи управління людськими ресурсами Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» Наталія Гнидюк звернула увагу присутніх на поняття строкового трудового договору (строкового контракту) та порядок його укладання. Вона пояснила відмінності такого формату трудових відносин в органах державної влади та органів місцевого самоврядування та навела приклади найбільш типових помилок, яких слід уникати при оформленні строкового договору. Подальша розмова йшла про повноваження голови щодо кадрових призначень, формування організаційної структури, штатного розпису органу місцевого самоврядування відповідно до вимог чинного законодавства після 25 жовтня 2020 р.

  Наступні обговорення стосуватимуться окремих аспектів проходження служби, переведення державних службовців на посади в ОМС; організації стажувань та конкурсів на вакантні посади в ОМС. Також учасники навчання отримають практичні поради щодо організації кадрового діловодства та коректного оформлення кадрової документації.

 Час оприлюднення: 22 лютого 2020 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052