Управління людськими ресурсами: замість післямови

  От і завершилось триденне навчання «Сучасні інструменти» Сучасні інструменти управління людськими ресурсами в органах місцевого самоврядування, проведене Центром підвищення кваліфікації за сприяння Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні».

  Під час третьої онлайн-сесії, 24 лютого, фахівці з питань управління персоналом територіальних громад Чернігівської області отримали практичні консультації з наступних питань:

– зміна істотних умов праці, вивільнення та переведення працівників ОМС та послідовність дій кадрової служби;

– посадова інструкція посадової особи місцевого самоврядування як інструмент просування та стягнення?;

– підготовка положення про структурний підрозділ зі статусом юридичної особи;

– реорганізація та внесення змін до організаційної структури ради;

–  як визначати потреби у підвищенні кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування.

   Кілька ключових порад від експерта сьогоднішнього майстер-класу:

  • обов’язкове дотримання процедур та вимог законодавства на всіх етапах проходження служби працівником ОМС. Виявлене згодом порушення матиме негативні наслідки і для посадової особи, і для фахівця служби персоналу, особливо в період реорганізації ОМС. Зокрема, це стосується вимоги щодо наявності вищої освіти у посадовців ОМС.
  • положення про структурний підрозділ повинно містити перелік лише реально виконуваних ним повноважень, незалежно від наявності чи відсутності бухгалтерської служби в його структурі;
  • посадова інструкція пишеться виключно під вимоги до кваліфікації та обсягу повноважень до конкретної посади, тобто під «ідеального працівника». Це дає підстави направити реального працівника на підвищення кваліфікації, щоб отримати відповідний обсяг знань та навичок.
  • своє віддзеркалення в організаційній структурі ради повинна мати і стратегія розвитку громади, тобто передбачена присутність фахівців з певних галузей, які вестимуть відповідний напрямок роботи.

Завершилося навчання підсумковим тестуванням його учасників, які залишили схвальні відгуки щодо змісту навчання та отриманих рекомендацій.

  Дякуємо пані Наталії Гнидюк за високий професіоналізм, творчий і доступний підхід у висвітленні важливої інформації та побажати успіхів у всіх подальших справах.

 Час оприлюднення: 24 лютого 2020 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052