Найбільш важливі завдання територіальних громад з організації цивільного захисту

обговорювали під час навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Мобілізаційна підготовка, організація цивільного захисту в територіальній громаді та надання громадянам якісних безпекових послуг». Дводенний семінар розпочався сьогодні, 30 березня 2021 року, організований Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації для працівників апаратів виконкомів рад територіальних громад, районних рад, райдержадміністрацій та структурних підрозділів обласної державної адміністрації, відповідальних за зазначені напрями роботи.

Під час відкриття вебінару Підгайний Петро Михайлович – заступник директора Центру, зокрема підкреслив, що успішними стають ті громади, які вдало розвивають власну спроможність та поліпшують внутрішні умови, що впливають на безпечну життєдіяльність громадян.

Селюченко Володимир Григорович – начальник Управління організації цивільного захисту, інформації та зв’язку Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації у своєму виступі висвітлив найбільш важливі завдання територіальних громад з організації цивільного захисту, з урахуванням вимог Кодексу цивільного захисту України та інших законодавчих актів України з питань цивільного захисту, виклав алгоритм дій з організації цивільного захисту, розповів про основні заходи щодо захисту населення і території від надзвичайних ситуацій, в тому числі про заходи щодo запобiгання поширенню в області гострої респіраторної хвороби COVID-19, а також про створення та роботу в ТГ місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Крім цього, учасники навчання ознайомляться з повноваженнями органів місцевого самоврядування з питань взаємодії з правоохоронними органами та  питаннями проведення мобілізаційної підготовки та мобілізації, їх правової основи тощо.

Учасників вебінару цікавили питання щодо обмеження кількості пасажирів у транспорті після пом’якшення карантинних заходів; яким чином органам місцевого самоврядування сприяти створенню добровільних пожежних команд в громаді; які є нові ідеї щодо створення єдиної системи оповіщення населення та інше.

Час оприлюднення: 30 березня 2021  р.

Виконавець: Москаленко В.А.

конт. тел.: 676-052

«Візуалізація даних, комп`ютерна графіка, інфорграфіка. Використання інструментів Google та інших віддалених прикладних електронних засобів у роботі посадовця»

Під такою назвою пройшло навчання для державних службовців апарату, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій, працівників апаратів виконкомів рад  територіальних громад, районних рад. Воно відбувалось у дистанційному режимі на платформі 3СХ.

Учасники семінару розглянули такі питання:

  • візуалізація даних: типи, стандартні елементи візуалізації даних, ефективні види графіків, візуальний аналіз даних(засобами текстового редактора, табличного редактора, презентацій);
  • інфографіка як сучасний засіб візуалізації даних: головна ідея візуалізації; алгоритм для створення інфографіки; особливості візуального сприйняття; класичні принципи інфодизайну; робота з кольором; огляд інструментів;
  • використання інструментів Google та інших віддалених прикладних електронних засобів у роботі посадовця;
  • використання інструментів Google та інших віддалених прикладних електронних засобів у роботі посадовця основних аспектах роботи у мережі “Фейсбук” та питання безпеки.

Провела навчання викладач інформатики та комп’ютерної техніки коледжу економіки і технологій Національного університету «Чернігівська політехніка» Білоока Тетяна Петрівна.

Час оприлюднення: 3 лютого 2021 року
Виконавець: Шакун О..
конт. тел.: (0462) 676 052