ІІІ сесія навчання за загальною професійною (сертифікатною) програмою підвищення кваліфікації для вперше призначених на посади державної служби категорії «В» розпочалась 18 травня в Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації.

Спеціалісти апарату, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій протягом трьохденного навчання за допомогою телекомунікаційної платформи 3СХ опрацьовуватимуть модулі програми:

  • Основи проєктного менеджменту на публічній службі.
  • Ділове українське мовлення та застосування норм нового українського правопису.
  • Державна політика у сфері забезпечення прав людини.
  • Дисципліна та контроль у сфері діяльності органів виконавчої влади.
  • Соціально-психологічні аспекти роботи в органах публічної влади.

Учасники навчання вже пройшли дві сесії дистанційно: одну в режимі реального часу, іншу – в режимі відкладеного часу  за допомогою платформи Moodle. Третя сесія завершиться підсумковим комп’ютерним тестуванням та отриманням сертифікатів про підвищення кваліфікації.

 

 

 

Час оприлюднення: 18 травня 2022 року
Виконавець: Коваленко Н.
конт. тел.: (0462) 676 052

Особливості організації кампанії декларування 2022 року в умовах воєнного стану

обговорювали 18 травня 2022 року під час навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Законодавство у сфері державної служби: існуючі процедури та новели» в Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації.

Друге заняття за цією програмою здійснювалося в режимі реального часу за допомогою комунікаційної системи 3СХ та було проведено для державних службовців департаментів обласної державної адміністрації: економічного розвитку; агропромислового розвитку; інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю; енергоефективності, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства; управлінь: капітального будівництва; містобудування та архітектури; Державного архіву області.

У ході вебінару Валентин Дубок – начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції обласної державної адміністрації, магістр державного управління зупинився на основних аспектах Закону України
від 03.03.2022 № 2115-ІХ «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності
та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни».

 

 

Час оприлюднення: 18 травня 2022 року
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052

«Економіка і фінанси громад в умовах воєнного стану» –

під такою назвою Чернігівський регіональний центр підвищення кваліфікації провів 18 травня 2022 р. навчання за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації  для працівників апаратів виконкомів рад територіальних громад та їх структурних підрозділів, виконавчих апаратів районних рад, старост старостинських округів.

У перший день вебінару посадовці ознайомилися з питаннями, що стосувалися економіки та економічних відносини в умовах воєнного стану

Микола Силенко – виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України, кандидат економічних наук розповів учасникам навчання про зміни, які схвалив парламент до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану. Крім цього спікер акцентував увагу на тому, яку допомогу держава надає бізнесу, зокрема стосовно компенсації роботодавцям витрат на зарплату працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб; Програми з релокації українських виробництв; підтримки аграріям тощо.

Також Микола Федосійович звернув увагу посадовців на нову онлайн-платформу Cities4Cities, яку започатковано за підтримки Конгресу місцевих
і регіональних влад Ради Європи та розроблено для підтримки українських міст у пошуку партнерів. Ця платформа є безкоштовним онлайн-інструментом, який дозволяє органам місцевого самоврядування України та інших регіонів Європи поділитися своїми потребами та пропозиціями, пов’язаними з міською інфраструктурою, а також налагодити прямі зв’язки для співпраці з отримання практичної допомоги.

Програмою навчання також передбачено виступ спікера Олени Муравйової  – директорки Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів Чернігівської області, яка розгляне питання щодо  особливостей бюджетного процесу в умовах воєнного стану.

Вебінар за цією програмою здійснювався в режимі реального часу за допомогою комунікаційної системи 3СХ.

 

 

Час оприлюднення: 18 травня 2022 року
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052