Про особливості управління персоналом в обласній та районних державних адміністраціях в умовах воєнного стану

25 травня 2022 р. у Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації у рамках навчання за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації “Управління персоналом на державній службі” розпочалося перше заняття для начальників відділів (завідувачів секторів) управління персоналом структурних підрозділів обласної державної адміністрації, апарату районних державних адміністрацій, державних службовців, на яких покладено обов’язки щодо здійснення кадрової роботи. Змістове наповнення програми цього навчання розраховане на два дні.

У ході навчання Марина Захарченко – заступник керівника апарату – начальник відділу управління персоналу апарату обласної державної адміністрації, магістр державної служби акцентувала увагу посадовців на тематиці, яка стосувалася оплати праці державних службовців під час оголошення простою та тимчасової непрацездатності на період простою; виплат надбавки за ранг та вислугу років, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань під час простою.

Крім цього, увагу кадровиків було зосереджено на актуальних питаннях прийняття на державну службу, припинення трудового договору, дистанційної роботи, надання відпусток тощо.

Учасники навчання отримали відповіді на численні запитання, зокрема того, чи може керівник зобов’язати виконувати службові завдання під час оголошеного у державному органі оплачуваного простою?; чи може керівник відправляти працівників за свій рахунок до закінчення воєнного стану? Чи можна під час простою надати працівнику відпустку без збереження заробітної плати за його заявою? (якщо в установі оголошено простій) та ін.

Перше заняття за цією програмою здійснювалося за змішаною формою навчання (очно-дистанційною). Представники служб управління персоналом структурних підрозділів облдержадміністрації, Чернігівської районної державної адміністрації мали змогу безпосередньо бути присутніми на навчанні в Центрі, посадовці структурних підрозділів інших райдержадміністрацій підключалися до вебінару в режимі реального часу за допомогою комунікаційної системи 3СХ.

 

 

Час оприлюднення: 25 травня 2022 року
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052