Чернігівський регіональний центр підвищення кваліфікації провів у червні низку очних виїзних семінарів «Комунікація і взаємодія в органах місцевого самоврядування» в територіальних громадах для працівників апарату, старост, депутатів. Ця тема викликає значний інтерес у людей, які пережили  окупацію чи бойові дії.

Сьогодні   семінар під такою назвою пройшов в Іванівській сільській раді. Відкрив захід і взяв безпосередню участь у ньому директор Чернігівського регіонального центру підвищення кваліфікації Бойко Володимир Миколайович. На відкритті була також присутня Швидка Олена Петрівна – Іванівський сільський голова.

Під час тренінгу, який провела практикуючий психолог, викладач Національного університету «Чернігівська політехніка», кандидат психологічних наук Чепурна Ганна Леонідівна, слухачі вчилися сприймати себе позитивно, вірити у свої здібності, насолоджуватися життям та бути щасливими.

А також вони, виконуючи різноманітні вправи та завдання психологині,  робили такі висновки:

  • улюблена справа – хороший засіб для заспокоєння
  • планування – це відновлення на індивідуальному рівні
  • людина – господар своїх емоційних станів та думок
  • вміння слухати та доносити інформацію, показувати повагу до людини     – запорука хорошого спілкування
  • кожна людина – це складова соціального капіталу громади, її потенціал, задіяти його можна за допомогою спільних справ.