Про оцінювання результатів службової діяльності держслужбовців
йшлося 04 серпня 2022 р. в Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації під час навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Законодавство у сфері державної служби: існуючі процедури та новели».
Учасники третього заняття за цією програмою – державні службовці департаментів обласної державної адміністрації: фінансів; екології та природних ресурсів; соціального захисту населення; Служби у справах дітей.
Під час навчання Марина Захарченко – заступник керівника апарату, начальник відділу управління персоналом апарату обласної державної адміністрації, магістр державної служби детально ознайомила учасників семінару з нюансами визначення результатів виконання завдань, алгоритмом дій процедури оцінювання, зупинилася на актуальних змінах та нововведеннях та інших питаннях державної служби.
У ході вебінару державні службовці цікавились питаннями, як правильно оформити процедуру припинення оцінювання результатів службової діяльності державного службовця, якого переведено на іншу посаду, чи необхідно з цього приводу видавати відповідний наказ (розпорядження); які наслідки порушення процедури оцінювання та інше.
Навчання здійснювалося в режимі реального часу за допомогою комунікаційної системи 3СХ.
За підсумками трьох занять усі учасники навчання отримали сертифікат про підвищення кваліфікації.

4 серпня 2022 року в Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації розпочався дводенний дистанційний семінар за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Як реалізувати принцип гендерної рівності в організації роботи та в діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування» для працівників апаратів виконкомів рад  територіальних громад, районних рад, апаратів райдержадміністрацій, структурних підрозділів облдержадміністрації.             Навчання відкрив директор Чернігівського регіонального центру підвищення кваліфікації, кандидат історичних наук Бойко Володимир Миколайович.

Перший день занять провела  – заступник директора Навчально – наукового Інституту історії та соціогуманітарних дисциплін імені О. М. Лазаревського з виховної роботи, кандидат педагогічних наук Юда Лариса Анатоліївна, яка висвітлила питання: поняття та суть гендеру, основні аспекти гендерних   відносин та впровадження гендерних підходів в діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування.

Другий день занять проведе заступниця директора Чернігівської філії Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна», магістерка державної служби Левченко Наталія Володимирівна. Вона розкриє тему: основні інструменти застосування ґендерного підходу  та врахування гендерних аспектів при здійсненні проєктів і програм місцевого розвитку.

За підсумками навчання учасники отримають сертифікати.