♻️Управління проєктним циклом – від ідеї до звітності🆗
🤔Як правильно ідентифікувати проєктну ідею? Чому відсутність грошей не є проблемою? В чому секрет успішного проєкту? Чому проєктний менеджмент – це діяльність на конкретний вимірний результат і навіщо громадам взагалі писати та подавати проєкти, – з’ясовували учасники семінару-тренінгу «Управління проєктним циклом – від ідеї до звітності», що відбувся в Городнянській громаді 9️⃣ серпня 2022 р. Виїзне навчання проведене Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації для працівників апарату громади, її структурних підрозділів старост та депутатів міської ради.
👏З вітальним словом до учасників зібрання звернулися голова громади Андрій Богдан та директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.
☝️Під час подальшого спілкування його учасники зупинилися на ключових етапах процесу підготовки та подачі проєктної заявки:
✅формулюємо проєктну ідею, визначаємо зацікавлені сторони та партнерів;
✅будуємо дерево проблем та дерево цілей проєкту;
✅формулюємо цілі, заходи та очікувані результати проєкту;
✅формуємо бюджет проєкту (на що звернути увагу?);
✅моніторимо виконання проєкту та готуємо звітність.
☝️І головне – дотримання вимог донорів при заповненні аплікаційної форми та формуванні бюджету проєкту. Тому проаналізували також типові помилки, яких варто уникати при підготовці проєктних заявок. Наостанок звернули увагу на актуальні конкурси, оголошені міжнародними донорами. Найбільший інтерес в громаді викликали ініціативи, спрямовані на підтримку та задоволення гуманітарних потреб вразливих груп населення в умовах підготовки до зимового періоду.
✍️Діяльність державного службовця Головного управління ДПС у Чернігівській області: правові та практичні аспекти
📑Правове регулювання діяльності державних службовців; питання особистого та професійного розвитку; положення законодавства про державну службу та запобігання корупції розглядаються під час дистанційного навчання за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Ефективна діяльність державного службовця Головного управління ДПС у Чернігівській області». Воно проводиться Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації з 9 по 16 серпня 2022 р. Цільова аудиторія: державні службовці категорій “Б” та “В” Регіонального сервісного центру Головного управління #ДПС у Чернігівській області.
☝️Тематика практичних зустрічей та тренінгів передбачає висвітлення та обговорення наступних тем:
🔹🔸 комунікативна компетентність посадовця, невербальна комунікація в діловому спілкуванні;
🔹🔸конфлікти та методи їх подолання;
🔹🔸 цифрова грамотність державного службовця;
🔹🔸використання пакету програм #Місrosoft Office у роботі державного службовця;
🔹🔸культура усного та писемного ділового мовлення.
🔹🔸застосування норм нового Українського правопису в діловій кореспонденції та розпорядчих актах органів виконавчої влади;
🔹🔸сприйняття особистістю змін та ефективна діяльність посадовця за умов воєнного стану
🔹🔸 фактори та профілактика професійного вигоряння працівника публічної служби.
🔹🔸 стрес, способи виходу із стресових ситуацій.
☝️Завершиться навчання проходженням підсумкового комп’ютерного тестування, після якого його учасники отримають сертифікати про підвищення кваліфікації.

Про виконання індивідуальної програми професійного розвитку держслужбовців
йшлося 10 серпня 2022 р. в Чернігівському регіональному центрі підвищення кваліфікації під час навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Законодавство у сфері державної служби: існуючі процедури та новели».
Учасники третього заняття за цією програмою – державні службовці апарату обласної державної адміністрації; департаментів обласної державної адміністрації: культури і туризму, національностей та релігій; з питань цивільного захисту та оборонної роботи; сім’ї, молоді та спорту; управлінь: освіти і науки; охорони здоров’я.
Під час навчання Марина Захарченко – заступник керівника апарату, начальник відділу управління персоналом апарату обласної державної адміністрації, магістр державної служби акцентувала увагу посадовців на визначенні результатів службової діяльності державних службовців.
У ході вебінару державні службовці цікавились питаннями, які наслідки порушення процедури оцінювання та чи необхідно службі управління персоналом проводити навчання для державних службовців державного органу щодо процедури оцінювання та інше.
Навчання здійснювалося в режимі реального часу за допомогою комунікаційної системи 3СХ.
За підсумками трьох занять усі учасники навчання отримали сертифікат про підвищення кваліфікації.